TIDLIGERE KONSERTER

Jubileumskonsert søndag 22. oktober 2017
i Skoklefall kirke kl 18 og 20

Vi feirer 20 år,  - og vi skal gjøre det med storslagen sang og musikk!

Til jubileumskonserten har vi med oss et kammerorkester ledet av Igor Rybak og ved orgelet sitter Stefan Zlatanos Ibsen. Dirigent er hun som startet koret, og som har dirigert det i alle disse 20 årene, Marilena Zlatanou.

Coro Misto presenterer et svært spennende program:

  • Dietrich Buxtehude? (anonym): Magnificat
  • Johann Sebastian Bach: Jesus bleibet meine Freude, fra kantate nr. 147

  • Wolfgang Amadeus Mozart: Sancta Maria, Mater Dei

  • Marilena Zlatanou: Three texts by George Eliot - urframførelse

  • Georg Friedrich Händel: Dixit Dominus

Dixit Dominus er et av Händels viktigste kirkemusikalske verk og han var bare 22 år gammel da han skrev det. Det ble urfremført for 310 år siden, i april 1707. Det er et stort og krevende verk for femstemt kor, solister, strykere og orgel. Det består av ti forrykende og uttrykksfulle polyfone satser baserte på gammeltestamentlig tekst om det godes seier over det onde, en latinsk tekst hentet fra Bibelens salme 110. Teksten i den første satsen er: «Herren sa til min herre: Sett deg ved min høyre hånd, til jeg får lagt dine fiender som skammel for dine føtter». Dette er storslått og engasjerende kirkemusikk, - med dramatiske og kraftfulle virkemidler.

Coro Misto har koret fremført verket tidligere i år, men på denne konserten får altså koret ledsagelse av et orkester, - det blir spennende!


Spennende er også urframførelsen av et nyskrevet verk av dirigenten, Marilena Zlatanou. Den komposisjonen bygger på sterke tekster av George Eliot - en genial dame fra 1800-tallet som fant det nødvendig å bruke et mannsnavn for å få sine bøker utgitt!

Konserten er støttet av Norges Korforbund og Nesodden kommune.

Billetter á kr 250/150 fås kjøpt ved inngangen.

Velkommen!

JULEKONSERTER

Nesodden kirke 22. desember 2017
kl 20 og 22

Ingen Nesoddjul uten Coro Misto!

Fjorårets konsert Nesodden kirke ble herlig full og det så et øyeblikk ut til at ikke alle skulle få plass. Det gikk likevel med et nødskrik og mange klappstoler. Vi tar konsekvensen og utvider til to konserter, både kl. 20 og 22. Fordi jula er barnas høytid kommer de gratis inn!

Vi selger billetter ved inngangen og de kan også kjøpes hos Tangen dyrebutikk på Tangen senter. 

Dette byr vi på!

Klassisk julekos med litt attåt.

Julestemningen vil bli besørget for med framførelser av kjente og kjære julesanger så vel som et par satser av det klassiske repertoaret som alle forbinder med denne tiden:
Både Handels hallelujakoret og Bachs åpning av Juleoratoriet har vi med.I år er vi heldige nok til å få med oss trombonekvartetten KEFIR MED KLUMPER som deltar både sammen med koret og med noen selvstendige innslag, og uten «klumper»...
Stefan Ibsen Zlatanos har vi med oss både på orgel og piano krakken og vi fortsetter også i år med en liten avdeling allsanger med vår egen Knut Andresen på gitar.
Og, ikke minst, vil flere av våre medlemmer bidra med soloinnslag!

Dirigent Marilena Zlatanou